Annemiek van der Ven (eerste alt) groeide op met de muziek van de Kathedraal van Utrecht. Op haar achtste ging zij naar de Kathedrale Koorschool in Utrecht. Tot haar zeventiende heeft zij daar in het koor gezongen. Ook zong zij in het Nationaal Jeugdkoor en het World Youth Choir, waarmee ze veel concertervaring opdeed in binnen- en buitenland. 

Annemiek rondde de studie Docent Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met als hoofdbijvak klassiek zang en slaagde in april 2010 cum laude voor haar studie koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam.

In de afgelopen jaren werkte Annemiek met koren in de meest uiteenlopende muziekstijlen en -genres. Momenteel werkt ze als dirigent bij het VUkoor (het studentenkoor van de Vrije Universiteit in Amsterdam) en onlangs dirigeerde ze twee projecten bij vocaal ensemble The Gents.

Als docent is ze werkzaam bij Stichting Vocaal Talent Nederland, de stichting waar het Nationaal Kinderkoor onder valt. Ook vervult zij bij deze stichting de rol van dirigent van één van de opleidingskoren. Met de kinderen van het Nationaal Kinderkoor werkt ze aan stemvorming, repertoirekennis, solfège en muziektheorie. Ook geeft ze les op basisscholen via Wishful Music Education.

Wanneer Annemiek niet met Wishful Singing zingt of dirigeert, is ze ook geregeld als zangeres bij het Laurens Collegium Rotterdam te horen. 

Die fünf niederländischen Damen, die die A-cappella-Gruppe "Wishful Singing" gegründet haben, haben zweifellos das Zeug zu internationaler Berühmtheit.

- recensie uit Neustadt (D), juli 2014