Wishful Singing  
  Wishful Singing

Nieuwsbrief januari 2016

En toen was het alweer 2016... Wat is het afgelopen jaar snel gegaan! Tijd voor een nieuwsbrief met terug- en vooruitblikken op een nieuw jaar vol muzikale avonturen.
Op het menu voor 2016 staan vele optredens in Nederland (bijvoorbeeld in Wageningen, Arnhem (Musis Sacrum) en Alkmaar), een flink aantal buitenlandse optredens (in Duitsland, Zwitserland, Hongarije en Japan), de langverwachte première van onze Oorkaan-voorstelling Hoge Noo(d)t in oktober, Steve Reichs Music for 18 musicians samen met ASKO|Schönberg in november en opnieuw een samenwerking met Combattimento in december.

Een voorproefje van dit alles is te vinden op de concertagenda op onze website. Wishful Singing ziet ernaar uit om u bij één van onze concerten in het komende jaar te ontmoeten en wenst u een heel goed en muzikaal nieuw jaar!


Koningin Máxima bezoekt Wishful ME-lessen in Den Haag

Hare Majesteit Koningin Máxima bezocht op 16 december 2015 als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs - Méér Muziek in de klas - de Haagse basisschool Liduina. Op de Liduina wordt sinds 2014 wekelijks lesgegeven door zangeressen van Wishful Singing volgens het Kodály-concept via het project Wishful Music Education (Wishful ME). Klik hier voor een filmverslag van deze bijzondere ontmoeting! 

Wishful ME is een initiatief van Anne-Christine Wemekamp, sopraan in Wishful Singing en docent aan de Master Music Education according to the Kodály Concept. Wishful ME ontwikkelt digitaal lesmateriaal voor groepsleerkrachten en verzorgt wekelijkse muzieklessen op een aantal Kodály-voorbeeldscholen. 

Het Koninklijk Conservatorium en Wishful ME werken nauw samen. Zo kunnen studenten Kodály-lessen bezichtigen en stage lopen op een Wishful ME-praktijkschool. Alumni van de Kodály-opleidingen van het Koninklijk Conservatorium werken mee aan de ontwikkeling van het Wishful ME-lesmateriaal. 

Tijdens het werkbezoek sprak Koningin Máxima onder andere met leerkrachten, muziekdocenten, vertegenwoordigers van conservatoria en gemeentelijk bestuurders. Centraal tijdens de gesprekken stond het formuleren van concrete aanbevelingen voor scholen, opleidingsinstituten en gemeenten over de manier waarop zij muziekonderwijs op de basisschool structureel vorm kunnen geven. De samenwerking tussen het Koninklijk Conservatorium, Wishful Music Education en de Liduina diende als voorbeeld. 

  

Namens het Koninklijk Conservatorium waren ook directeur Henk van der Meulen en Suzanne Konings, hoofd van de afdeling Muziektheorie en de Kodály-opleidingen Muziek als Vak en de Master Music Education according to the Kodály Concept, aanwezig. 

Tussen de gesprekken door woonde koningin Máxima voorbeeldlessen bij, gegeven door Wishful Singing-zangeres Marjolein Verburg, die zelf ook aan het Koninklijk Conservatorium studeerde.

Wishful ME wordt mede mogelijk gemaakt door:

   
Ars Donandi Logo  Wishful Singing Logo


Nieuwe voorstellingen Slaapfeestje!

Ook in 2016 speelt Wishful Singing nog een aantal keer de succesvolle kindervoorstelling Slaapfeestje!, om te beginnen komende zondag, 17 januari 2016, in de Westvestkerk in Schiedam. Slaapfeestje!, een samenwerking tussen Wishful Singing, pianist Bert van den Brink, regisseur Saskia Mees en licht- en geluidstechnicus Sjoerd Hogendoorn, ging in oktober 2015 in TivoliVredenburg in première en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar én hun ouders / verzorgers!


Kom je op ons slaapfeestje?
Moet je wel in je pyjama komen, en niet bang zijn in het donker.
Natuurlijk gaan we niet slapen. Want het monster dat soms door de kamer fietst houdt ons wakker.
Dus we gaan hem pakken. Wij zijn stoer.
Durf jij alle chips uit de keukenkast in je eigen kamer te verstoppen?
Wij wel.
En als je vijf spoken tegelijk ziet, zorg dan dat je niet van het lachen in je pyjamabroek piest.
Wishful Singing geeft het slaapfeestje waar je altijd al van hebt gedroomd!

Speellijst Slaapfeestje!

zondag 17 januari 2016, 15.00 uur
Westvestkerk, Schiedam
meer info

zondag 28 februari 2016, 15.30 uur
De Kappen, Haaksbergen
meer info

zondag 17 april 2016, 14.30 uur
Philharmonie, Haarlem
meer info


Terugblik Kerst 2015

December 2015 stond in het teken van bijzondere samenwerkingen. Zo werkte Wishful Singing ook in de kerstperiode samen met pianist Bert van den Brink: samen brachten ze het meezingconcert O Denneboom! in de Grote Kerk in Naarden. 

Samen met Combattimento, het Laurens Collegium Rotterdam en vier jonge topsolisten trad Wishful Singing op in Rotterdam, Groningen, Apeldoorn en Amsterdam met het spetterende kerstconcert Rejoice!. Fotograaf Jan Hordijk maakte tijdens het concert in de Laurenskerk prachtige foto's van de musici.

  

Wishful Singing sloot het jaar af met een optreden op 28 december 2015 tijdens het jaarlijkse minifestival van ensemble Calefax in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, PAN 12. Wishful Singing zong muziek van o.a. Steve Reich en Robert Stolz, en sloot het optreden samen met Calefax af met een swingende versie van Bei mir bist du shein van de Andrews Sisters, gearrangeerd door Jelte Althuis, de basklarinettist van Calefax.


Steun Wishful Singing en word lid van Wishful Fifty

In de afgelopen nieuwsbrief heeft u kunnen lezen over Wishful Fifty, een exclusief gezelschap van liefhebbers van Wishful Singing, die de zangeressen van Wishful Singing helpen om hun artistieke ambities te realiseren. Tijdens ons donateursconcert op 1 november 2015 heeft zich opnieuw een aantal donateurs bij Wishful Fifty aangesloten. Wishful Singing streeft ernaar om in totaal vijftig donateurs aan zich te binden om alle artistieke doelstellingen te kunnen realiseren. 

Draagt u Wishful Singing een warm hart toe en overweegt u om Wishful Singing financieel te ondersteunen? Op onze website vindt u alle informatie over de mogelijkheden!

Donateur in beeld: Odette ten Seldam

"Ja, ik ben fan van Wishful Singing en daarom dus ook één van de Wishful Fifties. Waarom?

Sinds hun eerste optreden bij ‘ons’ in Wassenaar in het Burchtpark in de zomer van 2006 volg ik hen, bijna 10 jaar alweer!

Ik verwonder me er elke keer weer over hoe zij met humor, enthousiasme, professionaliteit én telkens vernieuwende ideeën hun publiek weten te raken. En dan heb ik nog niet eens hun schitterende zuivere stemmen geroemd, die prachtig in balans zijn. Teksten gaan uit het hoofd en dan ook nog eens met gemak in het Russisch, Spaans, Italiaans, Frans of you name it. Dat zij voor een dergelijk gevarieerd en steeds vernieuwend repertoire altijd keihard aan het werk zijn, behoeft geen betoog.

Dat het realiseren van elk nieuw optreden of het maken van een CD ook enorm veel kosten met zich meebrengt, is de reden dat ik vorig jaar besloot voor vijf jaar donateur te worden van Wishful Singing. Je blijft betrokken bij alles wat zij doen en je wordt ook nog eens verwend met speciale optredens of kortingen op hun cd’s.

Kortom, donateur zijn klinkt toch als muziek in je oren?"

 

Tel. +31 6 4560 4225
E-mail management@wishfulsinging.nl

Stelt u geen prijs op het ontvangen van nieuwsberichten over Wishful Singing?
Klik hier om u af te melden.