Wishful Singing  
  Wishful Singing

Nieuwsbrief juni 2016


Nog nastuiterend van het geweldige optreden voor Herman Finkers en het feestelijke optreden in het Gemeentemuseum in Den Haag maakt Wishful Singing zich alweer op voor nieuwe avonturen! Het laatste Nederlandse concert van het seizoen staat op stapel: komende zaterdag, 25 juni, in Blokzijl. Kaarten zijn nog verkrijgbaar, te bestellen via deze link

Daarna zal Wishful Singing zich een paar dagen terugtrekken in de studio's van Oorkaan om verder te werken aan de voorstelling Hoge Noo(d)t. De première van Hoge Noo(d)t zal plaatsvinden op 2 oktober 2016 in Utrecht. Voor een overzicht van alle Hoge Noo(d)t-concerten, zie deze link

Wishful Singing sluit het seizoen af met twee concerten en een workshop in Hongarije, eind juli. Meer daarover in de volgende nieuwsbrief!

zaterdag 25 juni 2016, 20.00 uur
Zomerconcert
Grote Kerk, Blokzijl
meer info

18-22 juli 2016

Tournee Hongarije
Kecskemét en Iszkaszentgyörgy (HU)


Wishful Music Education heeft plaats voor nieuwe scholen!

Wishful Music Education (Wishful ME) is het muziekeducatieproject waarmee Wishful Singing een impuls wil geven aan beter klassikaal muziekonderwijs op basisscholen. In de afgelopen jaren heeft Wishful ME, in samenwerking met een aantal basisscholen, een doorlopende leerlijn muziek ontwikkeld. In korte filmpjes, die op het digibord afgespeeld worden, geeft Wishful Singing muziekles aan klassen in heel het land. Via de Wishful ME-website zijn de digitale filmpjes te vinden, met lesvoorbeelden, klassieke muziek en heel veel leuk lesrepertoire voor groeps- en muziekvakleerkrachten. Zang, spel en beweging vormen de basis van elke Wishful ME-les. Wishful ME werkt samen met de Master Music Education according to the Kodály Concept van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Dit schooljaar diende een van de Wishful ME-scholen als voorbeeldschool voor het platform Méér Muziek in de klas en kreeg daarom bezoek van Koningin Máxima, ambassadeur van het platform.

Juf Gülsah (groep 6, Liduina Basisschool) over de muzieklessen:

"De leerlingen leren niet alleen zingen, maar ook noten lezen, ritmes klappen, bewegen op ritmes. De leerlingen vinden het leuk, doen gezellig mee en onthouden het zeer goed."

Wishful ME heeft plek voor nieuwe scholen! Heeft u interesse? Neem dan contact op via . Kijk voor meer informatie op www.wishfulme.nl.

Wishful ME wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1818, Ars Donandi, Elise Mathilde Fonds, Stichting Boschuysen en private fondsen en schenkingen.


Optreden Nationale Herdenking

Op 4 mei 2016 had Wishful Singing de eer om het Indisch Onze Vader ten gehore te brengen tijdens de Nationale Herdenking in Amsterdam. Het aandeel van Wishful Singing klonk bij de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk, voorafgaande aan de ceremonie op de Dam. Naast Wishful Singing traden o.a. Hadewych Minis, Paul de Munnik en leden van het Radio Filharmonisch Orkest op.

Wilt u de uitzending terugkijken, klik dan op deze link naar ons YouTube-kanaal.


Steun Wishful Singing en word lid van Wishful Fifty

In de afgelopen nieuwsbrieven heeft u kunnen lezen over Wishful Fifty, een exclusief gezelschap van liefhebbers van Wishful Singing, die de zangeressen van Wishful Singing helpen om hun artistieke ambities te realiseren. Tijdens ons donateursconcert vorig jaar heeft zich opnieuw een aantal donateurs bij Wishful Fifty aangesloten. Wishful Singing streeft ernaar om in totaal vijftig donateurs aan zich te binden om alle artistieke doelstellingen te kunnen realiseren. 

Draagt u Wishful Singing een warm hart toe en overweegt u om Wishful Singing financieel te ondersteunen? Op onze website vindt u alle informatie over de mogelijkheden!

Donateur in beeld

Mijn naam is Karin Kleyböcker. Een jaar of acht geleden werd ik op een huiskamerconcert dat door een vriend georganiseerd werd, aangenaam verrast door een vocaal ensemble, Wishful Singing geheten. Vijf mooie enthousiaste meiden die prachtig zingend direct het hele aanwezige publiek om hun vinger wonden. Ik bleek de twee Marjoleinen al te kennen omdat zij zich ooit - toen zij nog op het Koninklijk Conservatorium studeerden - onder mijn gehoor hadden bevonden tijdens de lessen Duitse uitspraak en tekstinterpretatie. Extra leuk, natuurlijk. Omdat ik dit huisconcert zó'n happening vond hoopte ik hen te kunnen strikken om op mijn 60ste verjaardag te komen zingen; tenslotte wil je je gasten dan iets speciaals voorzetten. Ze kwamen, zongen, overwonnen. Ook hier een overweldigend succes, sommige vrienden spreken er nóg over.

Toen ik hoorde dat het ensemble donateurs zocht om zich verder te kunnen ontwikkelen, om opdrachten aan componisten te geven, voor coaching etc. heb ik me onmiddellijk aangemeld omdat ik het - als hun oude Duitse " juf" - een eer vond als éérste op de lijst van de donateurs, van de "Wishful Fifty" te staan. Of dat gelukt is, of ik inderdaad de eerste was, heb ik nooit durven vragen!

Waarom moeten die fel begeerde vijftig donateurs zo snel mogelijk bij elkaar worden gevonden? Simpel gezegd omdat een jong vocaal gezelschap van deze kwaliteit het verdient. Zij stellen zich niet alleen maar tevreden met het ijzeren repertoire, de "platgezongen paden". Nee, ze willen naast de bekende evergreens en chansons ook vernieuwen met liedjes uit andere culturen en moderne tijden. Dat streven moet toch in een periode waarin er van overheidswege steeds minder geld voor cultuur ter beschikking komt, worden ondersteund! 

 

Tel. +31 6 4137 3189
E-mail management@wishfulsinging.nl

Stelt u geen prijs op het ontvangen van nieuwsberichten over Wishful Singing?
Klik hier om u af te melden.